#aanrader·Boekentips·Debuut·eerste deel·Fantasie·Nieuwe serie?·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

A Curse of Crows – Lauren Dedroog “Toch veroveren de hoofdkarakters een plekje in mijn lezershart door hun vlammende persoonlijkheden, hun vechtlust en overlevingskracht.”

A Curse of Crows – Lauren Dedroog

“Het boek is een aanrader voor Fantasy liefhebbers die wel houden van een never ending strijd tussen goed & kwaad waarbij nooit helemaal duidelijk is wie of wat nu eigenlijk echt goed is en wie of wat echt kwaadaardig…”

  • Auteur(s) : Lauren Dedroog
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789464663907
  • Taal : Engels
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 556
  • Verschijningsdatum : 18 oktober 2022 
  • Serie : A Curse of Crows and Serpents (1)

Ever since she was a child, Diana worshipped and offered to the gods—even the God of Malice, whom any sane mortal avoids like the plagues he might bring to their doorstep. Like the deals that the god is known for.

But when Diana finds herself in desperate need of help and prays to the god, she finds herself entangled in one of those very deals. Yet Keres isn’t the villain she’d been taught to avoid and the daemons she feared while growing up are not the enemy. It’s not Hell she should be wary of, but the realm of the gods, where thorns hide beneath spoken words and vows.

While Diana learns her place in this game of thorns, she finds herself tested again and again. But everyone has their limit.

Dive into a new and original high fantasy series where Chaos thrives and the truth is buried beneath the rubbles of aeons of secrets and schemes. Yet the truth is like a stubborn weed.

It always finds a way.

Mijn leeservaring

Bij de aankondiging van dit boek stond vermeld dat het echt iets zou zijn voor de liefhebbers van de Sarah J. Maas boeken en laat ik daar nou net heel veel van in mijn bezit hebben. Oftewel mijn nieuwsgierigheid voor het debuut van Lauren Dedroog was meteen gewekt. Wel hield ik mijn verwachtingen laag en probeerde ik zo open mogelijk en zonder te vergelijken het Young Adult Fantasy verhaal te gaan lezen.

Meteen valt me op hoe goed de Engelse schrijfstijl is van Lauren Dedroog. Als ik wat informatie over haar opzoek lees ik dat ze al vanaf jonge leeftijd Engelstalig leest wat enigszins een verklaring is, alhoewel het dan zeker niet vanzelfsprekend hoeft te zijn dat je goed bent in het schrijven in die taal. De bewoording is in ieder geval veelzijdig, afwisselend, uitgebreid en draagt bij aan de visuele verbeelding. Als lezer zijnde is het denk ik wel van belang dat je zelf ook al gewend bent aan Engelstalige verhalen om dit boek comfortabel te kunnen lezen.

“The sinful way she spoke to her… the wicked confidence behind the words that she could deliver on those promises.”

Het grootste gedeelte van het verhaal voelt voor mij als opbouw. Opbouw van karakters, een behoorlijk aantal ook wat soms verwarrend voor mij werkt, opbouw van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en diens geschiedenis waar hedendaagse gebeurtenissen in het boek gevolg van zijn. Hierdoor is het regelmatig een uitdaging voor mij om mijn gedachte bij het inhoudelijke verhaal te houden en mijn interesse dwaalt zeker de eerste drie kwart van het boek weleens af. In principe is dit het eerste deel van een boekenserie dus geheel onlogisch is de opbouw van alles niet, het past bij het type verhaal en de desbetreffende world building.  

“And though she’d been stabbed in the back over and over again, she always found some part of that fractured heart of hers to love someone new.”

Toch veroveren de hoofdkarakters een plekje in mijn lezershart door hun vlammende persoonlijkheden, hun vechtlust en overlevingskracht. Ik geniet van de goed uitgeschreven erotische scenes (waardoor het genre wellicht iets meer naar New Adult neigt? Maar goed dat ik niet over de genre typering ga) en de stevige, lugubere politieke strijd die constant gestreden wordt. Dat overigens bijna alle karakters niet alleen slecht of goed zijn, met name de hoofdkarakters zijn duaal, vind ik extra leuk en intrigerend. Uiteindelijk krijgt het verhaal vaart en begin ik absoluut met meer plezier verder te lezen. Het zorgt er dan op het einde tevens voor dat ik benieuwd ben naar het vervolg en daar naar uit kijk.       

“My body is a temple, no scratch pole for unmannered little gremlins.”

Als ik over het algemeen terug denk aan het inhoudelijke verhaal gebeurd er genoeg avontuurlijks om de lezer betrokken te houden en ik hoop dat het voldoende is om iedere lezer naar deel 2 te trekken zodra die uitkomt. Kleine tip voor de uitgeverij en de schrijfster zelf, laat de lezers niet te lang wachten om verder te genieten zodat dit eerste verhaal niet te ver weg zakt in gedachten.

Het boek is een aanrader voor Fantasy liefhebbers die wel houden van een never ending strijd tussen goed & kwaad waarbij nooit helemaal duidelijk is wie of wat nu eigenlijk echt goed is en wie of wat echt kwaadaardig…

Lieve leesgroet, Elsa.