5 sterren·Aanrader·Boekentips·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie·Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Offer – Toni Coppers *****

Offer – Toni Coppers

“Offer is een verhaal dat men niet snel zal vergeten, de duisternis omhult niet alleen de karakters maar ook de lezer. Een dikke Mustread dit derde deel van een heerlijke serie”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • Introductie: 2022-10-31 
  • Blz.: 336 pagina’s

De kracht van het woud blijkt sterker dan iedereen had verwacht. 

Alex Berger dacht zijn rust te kunnen pakken en weer één met zichzelf te kunnen worden in de Italiaanse Alpen, wanneer hij gebeld wordt door zijn goede vriendin, Sara, Zij heeft zijn hulp nodig bij een duistere zaak. In het woud van Anlier, in de Ardennen, wordt een lichaam gevonden van een nog jonge vrouw, op gruwelijk wijze om het leven gebracht. Sara en Alex reizen af naar Suxy en worden daar geconfronteerd met de kracht van het woud, ze hebben van te voren geen idee wat die kracht en duisternis met hen van plan is.

De Vlaamse auteur heeft inmiddels al vele thrillers op zijn naam staan en sinds kort heeft hij ook de Max Gouden Vleermuis 2022 in zijn bezit voor zijn hele oeuvre. Toni Coppers wel bekend vanwege zijn thrillers met in de hoofdrol Liese Meerhout, gooit sinds 2017 ook hoge ogen met zijn nieuwe serie over Alex Berger, een heel bijzondere privédetective. Dat Alex Berger bijzonder is komt in Offer ook weer uitmuntend naar voren, het is een ongrijpbare , interessante, mysterieuze, charismatische karakter, heerlijk voor de lezer die houdt van karakters met diepgang. Toni mag wat mij betreft nog heel lang door gaan met deze personage. Ook Berger zijn side kick Sara Cavani heeft in dit deel weel een beslissende rol en samen maken zij in Offer een duister avontuur mee.

Coppers laat in Offer zijn avontuurlijke kant zien, het verhaal van het woud is oprecht duister en mysterieus te noemen en slokt de lezer dan ook helemaal op, de spannende sfeer van het woud heeft een heerlijke aantrekkingskracht waardoor de lezer het boek maar moeizaam weg kan leggen. Zoals we van Toni Coppers gewend zijn is zijn schrijfstijl ondanks de gruwelijke situaties en lugubere vondsten toch ook altijd zacht wat zorgt dat men de Vlaamse auteur als van zelf in het hart sluit.

Offer is het derde deel in de serie over Alex Berger welke door zijn ongrijpbare karakter enorm naar meer smaakt, de sfeer in Offer is er een die de lezer niet snel zal vergeten, de duisternis omhult niet alleen de karakters maar ook de lezer, wat een geweldige leeservaring weer! Toni Coppers heeft zich weer overtroffen, deze serie is een dikke Mustread hit.

Lieve leesgroet Moon Kager