#aanrader·Mustread·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Spin – Lars Kepler: “Thrillers van dit kaliber zijn nooit te dik! Meer dan 500 pagina’s lezen is dan puur genieten!”

Lars Kepler – Spin

  • Auteur: Lars Kepler 
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlands 
  • November 2022
  • 9789403107516
  • 512 pagina’s

In Spin wordt duidelijk dat Jurek Walter, de serie moordenaar al bekend voor dit negende deel, nog steeds zijn invloed kan laten gelden, zelfs na zijn dood! Er worden lugubere moorden gepleegd, volgens een barbaarse werkwijze. Deze seriemoordenaar heeft een lijst met slachtoffers die op volgorde zal worden afgewerkt. Saga en Joona krijgen vooraf informatie waarmee ze het slachtoffer zouden kunnen redden, maar zo eenvoudig is dat helemaal niet natuurlijk!

De slachtoffers die vallen hebben allemaal een link met Saga, en zeker niet altijd in positieve zin. Saga krijgt dan ook de schijn tegen en zelfs haar eigen collega’s verdenken haar van medeplichtigheid. Dit is een kat en muis spel met een lange adem. Vele moorden worden er gepleegd, elke keer met dezelfde werkwijze, elke keer te luguber voor woorden.

“Ze zwijgt als hij een diepe snee in het dikste deel van het pakket maakt. Vanuit de opening stroomt een grijze smurrie met roodbruine strepen en klontjes op het gras. Er komt een prikkende chemische lucht van af waarvoor ze allemaal terugdeinzen. Als het waterigste slijm in de grond is weggezakt is tussen de hoopjes bruine gelei op het gras een half opgeloste voet te zien.”

Saga en Joona zijn elke keer te laat om een volgend slachtoffer te redden en volgens de dader zal Joona het laatste slachtoffer zijn en hij kan alleen worden gered door Saga. Maar gaat dit wel lukken? Het lijkt er meer op dat Saga en Joona al in het web van de Spin verstrikt zitten en ze weten beiden dat als ze eenmaal in een cocon zitten ze er niet meer uit zullen komen!

Wat zal ik zeggen? Al vanaf het begin van deze serie raakte ik onder Hypnose en ging ik het Contract aan met Lars Kepler die me vervolgens Getuige maakte en in Slaap suste. Waarna de Stalker de Jager, Lazarus en de Spiegelman me in zijn greep hielden om vervolgens ingekapseld te worden door de Spin in zijn web.

Ik ben zo benieuwd wat hierna nog gaat komen! Ik denk dat het overbodig is om te zeggen dat ik heb genoten van Spin! Weer zo’n fijne Mustread!!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman

Een gedachte over “Spin – Lars Kepler: “Thrillers van dit kaliber zijn nooit te dik! Meer dan 500 pagina’s lezen is dan puur genieten!”

Reacties zijn gesloten.