#aanrader·**** 1/2 ster·Aquazz uitgeverij·Boekentips·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Spannende Roman·Thriller

Onvoorziene omweg – Bert Bergs ****1/2

Onvoorziene omweg – Bert Bergs

“Bergs zijn beste misdaadroman, snel, vol actie en heerlijk leesvoer, deze wil je niet missen”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • Introductie: 2022-09-01 
  • Blz.: 292 pagina’s

Wanneer Niels Verdeng door perikelen bij de sectie drugs met oneervol ontslag thuis komt te zitten, lijkt hij alles kwijt te raken. Zijn baan, zijn vrouw, zijn huis, gelukkig is daar zijn oude vriend die hem woonruimte aanbiedt en de tip om als privé detective van start te gaan. Zijn eerste opdracht is meteen een heel interessante, maar Verdeng heeft geen idee in welk web hij is verstrikt, maar één ding is zeker hij zet alles op alles om achter de waarheid te komen!

De Vlaamse Bert Bergs heeft nog niet heel lang zijn eerste schreden gezet in de auteurswereld, zijn debuut schreef hij in 2012. En nu komt hij met een nieuwe serie met Niels Verdeng in de hoofdrol, een zeer interessant en vlot karakter waarbij de lezer meteen nieuwsgierig, het is een personage die smaakt naar meer. Onvoorziene omweg is een misdaadroman, welke men zeker onder het kopje thriller mag plaatsen, het heeft een spannende leesflow en trekt de lezer vanaf het begin het verhaal in. Opmerkelijk is de krachtige schrijfstijl die zich meester maakt van de lezer, een constante actie zorgt ervoor dat men het boek maar moeilijk weg zal kunnen leggen.

Naast de interessante karakter, Niels Verdeng, zet Bergs ook de andere karakters meer dan beeldend neer waardoor men zich heel gemakkelijk kan vereenzelvigen met alle personages. De intriges en dubbele agenda`s zorgen ervoor dat de nieuwsgierigheid van de lezer op scherp staat, en één ding is zeker Bergs trakteert de lezer op een heerlijke verhaallijn vol actie en reactie. Onvoorziene omweg is het eerste deel over Niels Verdeng, heerlijk want dit karakter smaakt enorm naar meer, men zou Niels Verdeng kunnen vergelijken met de Nederlandse Baantjer serie, ook hier zijn onverwachte wendingen, intriges, dubbele agenda`s en de drang naar gerechtigheid niet weg te denken. Een groot compliment aan de auteur, Bert Bergs heeft zichzelf overtroffen, dit eerste deel is werkelijk heerlijk leesvoer.

Lieve leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “Onvoorziene omweg – Bert Bergs ****1/2

Reacties zijn gesloten.