#aanrader·@Koboplus·De verhalenfabriek·Debuut·Epub·Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies

De Verhalenfabriek1- Het boekenbal – Juul de Jongh: “Volgens de uitgever zijn dit tussendoortjes, dat klopt, maar wel hele lekkere!”

Juul de Jongh – De Verhalenfabriek 1 – Het boekenbal.

  •  Auteur: Juul de Jongh 
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2022
  • 9789461097231
  • 100 pagina’s

Het boekenbal gaat over het reilen en zeilen in de e-only uitgeverij van Evelien, De Verhalenfabriek. Evelien heeft een heel gezellig en kundig team van dames om zich heen verzameld: Elles de marketing-tijger, Juul de redacteur en zeker niet te vergeten de onvermoeibare stagiaire Madelief. Madelief is niet voor niets stagiaire, ze moet nog veel leren en weet natuurlijk nog niet alles! Dat kan je de stagiaire natuurlijk ook niet aanrekenen. Er zal dan ook enige begeleiding nodig zijn. Of, je vertrouwt de stagiaire bepaalde zaken toe, en kijkt hoe dit uitpakt…..

Madelief moet de uitnodigingen regelen voor het jaarlijkse Boekenbal. Een evenement wat je niet wilt missen, maar waarvoor de kaartjes schaars zijn en je dus goed moet bedenken wie je uitnodigt! En misschien nog belangrijker; wie je vooral niet zou moeten vergeten uit te nodigen! Zoals de belangrijkste auteur… Evelien moet zich als uitgever uit deze benarde situatie zien te redden, terwijl Juul het druk heeft met de knappe schrijver die ze op het boekenbal ontmoet.

De Verhalenfabriek1 – Het boekenbal. Het mag duidelijk zijn; dit is het eerste deel in een serie van drie over De Verhalenfabriek, De Verhalenfabriek die ook echt bestaat en alleen e-only boeken uitgeeft De personages Evelien, Elles en Juul staan volgens mij model voor personen die echt werken bij De Verhalenfabriek. De situaties zijn deels waar (volgens de Boekpraat voor ongeveer 10%!), de rest is fictie of aangedikt.

Ik ben niet van de Rom-Com films, ik kijk veel liever een goede thrillerserie. En lees dat ook het allerliefste! Waarom ben ik dan deze feelgood-serie gaan lezen?

Ik had een poosje terug contact met de uitgever en ze wilden graag de drie ‘tussendoortjes’ (zo noemen ze het zelf en het is ook zeker niet denigrerend bedoelt!) over De Verhalenfabriek van “Juul de Jongh” onder de aandacht brengen met een Boekpraat en ik mocht vragen verzinnen voor Juul! Geen probleem, alleen gaan er dan allerlei radartjes draaien in mijn hoofd, wie is Juul? Dat moest een pseudoniem zijn en dat klopte, maar wie was het dan in het echt? Ik heb eerst, voor het lezen van de drie verhalen, de verkeerde aangezien voor Juul, nu denk ik het (weer?) te weten….

In elk geval, gebeurde bij mij (weer!) wat me vaker gebeurt, ik word door de antwoorden op mijn vragen in de Boekpraat nog nieuwsgieriger naar de auteur en vaak wil ik dan ook het boek gaan lezen, maar houd me meestal toch maar in. Nu niet, ik ben ze gewoon gaan lezen, eerst was het de bedoeling Het boekenbal alleen te gaan lezen, tussen twee thrillers door, echt als tussendoortje dus, en later de andere twee. Maar voordat ik het wist was ik bezig met deel twee en drie! Deze grappige feelgood serie is echt te leuk om niet te gaan lezen! #Aanrader, echt waar!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman