5 sterren·Boekerij Uitgeverij·eerste deel·Mustread·Nieuwe serie·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

De chocoladevilla -Maria Nikolai *****

De chocoladevilla -Maria Nikolai

“Een heerlijk liefdesverhaal, vol intriges en beeldende karakters, puur leesgenot zo zoet als chocolade”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 15 februari 2022 
  • 432 pagina’s

De lezer reist af naar Stuttgart en gaat terug naar de begin jaren van de twintigste eeuw, een tijd waarin mannen het voor het zeggen hadden en de vrouw vooral goed was voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

De jonge Judith Rothmann, woont samen met haar vader en tweeling broertjes in de villawijk Degerloch, haar vader is eigenaar van de chocolade fabriek. Een heerlijke plek voor een jonge vrouw om zich te verliezen in zoetigheid, maar bij Judith gaat vooral haar hart sneller kloppen bij het ontwikkelen van nieuwe chocolade. Zij ziet zichzelf al als opvolger van haar vader, maar dat haar vader heel andere plannen heeft met Judith kon zij op voorhand niet weten. En juist deze plannen zijn een doorn in het oog van Judith, hopelijk kan zij het tij nog keren en kan zij haar dromen waarmaken.

Verhalen in de stijl van Maria Nikolai zijn een lust voor de fans van romans, met de benodigde lading romantiek, een toch wel onderhuidse spanning en een gedegen verhaal. De Duitse auteur kan zich met deze serie zeker meten met de al even bekende Duitse schrijfster Anne Jacobs van de weeshuis serie, zij zal hiermee dan ook hoge ogen gooien hier in Nederland. De sfeer en de verhaallijn zijn door Nikolai beeldend en in volle overtuiging neergezet, de lezer kan zich helemaal verliezen in het verhaal van Judith, Max, Albrecht en Victor. De manier waarop Maria Nikolai het verhaal weet neer te zetten is echt een genot om te lezen, de lezer zal genieten van de karakters en hun zucht naar liefde en gerechtigheid. Door de manier waarop Nikolai de liefde van de hoofdpersonage Judith voor de chocolade heeft weten over te brengen, zal zorgen voor een zoete nasmaak na het sluiten van dit eerste deel. Gelukkig mogen we nog meer verwachten en is het tweede deel De gouden jaren al verschenen.

Nikolai heeft een pure schrijfstijl die smaakt naar meer, of het nu puur, melk, wit of met hazelnoot is, niet alleen chocolade heeft een verslavende werking ook van dit eerste deel van de Chocoladeserie zal men geen genoeg kunnen krijgen. Maria Nikolai is een auteur welke het verdiend gelezen te worden en met De Chocoladevilla heeft zij zich bij mij op mijn favoriete lijstje weten te plaatsen.

Lieve Leesgroet Moon Kager