#aanrader·@Koboplus·De verhalenfabriek·Recensie van Carla·Recensies

De Verhalenfabriek 2- Aan de man – Juul de Jongh “De problemen blijven zich opstapelen en komt Juul nog wel aan de man?”

Juul de Jongh – De Verhalenfabriek 2 – Aan de man

  •  Auteur: Juul de Jongh 
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2022
  • 9789461097248
  • 100 pagina’s

Aan de man: Juul is het daten meer dan zat, de ware zit er niet bij, sterker nog, het komt niet eens in de buurt van een ware Jacob! Elles kan het niet aanzien en onderneemt zelf een poging  om Juul te koppelen. Juul begint te twijfelen, maar loopt dit wel goed af?

Een boekpresentatie loopt enorm uit de hand en de uitgeverij krijgt een enorme boete die betaald zal moeten worden. Evelien heeft even geen idee waar ze het geld vandaan moet halen en piekert zich suf voor een oplossing. Als klap op de vuurpijl gaat haar man Roland ook nog naar Canada verhuizen; hij heeft zich tenslotte lang genoeg aangepast aan haar carriere en kiest nu voor zijn eigen loopbaan. Ondanks alles besluit Evelien toch naar de jaarlijkse Londen Bookfair te gaan. Hier blijkt dat er meerdere buitenlandse uitgevers interesse hebben in de vertaling van het succesvolle boek Tussen zes planken. Ze zegt toe, maar eigenlijk worden haar problemen hierdoor alleen maar groter. De tegenpartij wil dat ze dit boek terugtrekt van de markt en zeker niet dat ze vertalingen aan andere landen verkoopt! Hoe gaat Evelien dit allemaal oplossen?

Het was mijn bedoeling dat ik deze serie als ‘tussendoortjes’ zou lezen, dus tussen de thrillers, die ik normaal gesproken vooral lees, door. Volgens De Verhalenfabriek(/De Crime Compagnie)  zijn ze ook letterlijk zo bedoeld; als tussendoortjes! Die opzet is mislukt! Ik vond het te leuk en vermakelijk en ik las alle drie de delen achter elkaar! Ik kon de verleiding gewoonweg niet weerstaan om direct door te lezen en dat was dan ook wat ik deed! Je kan ook gewoon denken dat deze drie tussendoortjes aan elkaar gekoppeld, een boek van 300 pagina’s was. En in die zin heb ik ‘dit boek’ gewoon voorrang gegeven op mijn boekenstapel, wat niet de bedoeling was… Waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat ik ook van Aan de man heb genoten? #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman