#aanrader·De verhalenfabriek·Epub·Recensie van Carla·Recensies

De Verhalenfabriek 3- In de prijzen – Juul de Jongh “Helaas de afsluiter van een serie tussendoortjes; echt heerlijk om te lezen!”

Juul de Jongh – De Verhalenfabriek 3 – In de prijzen.

  • Auteur: Juul de Jongh 
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2022
  • 9789461097255 
  • 100 pagina’s

In de prijzen: De personages kennen we intussen in deel drie natuurlijk goed. Allen verschillend, maar duidelijk is wel dat ze goed met elkaar door één deur kunnen en niet alleen prima samenwerken, maar elkaar ook privé helpen als ze in de penarie zitten. Ze zijn het niet altijd helemaal met elkaar eens, maar nemen elkaar zoals ze zijn en helpen elkaar waar ze kunnen. Juul die ten huwelijk is gevraagd door Lodewijk van Havezathe maakt het nodige mee met “Lood”. Vrij snel komt Juul erachter dat een goed partij trouwen niet alles is en dat vrijgezel zijn zo zijn voordelen heeft! Gaat dit huwelijk er wel van komen?

Stagiaire Madelief, altijd gemotiveerd, maar niet altijd even verstandig, mag wederom een boekpresentatie organiseren. Gaat het deze keer wel goed? Ze heeft toch wel geleerd van de vorige keer? Ja, zeker! Dit keer bewaakt ze het budget goed. Dus wat kan er mis gaan?

Eveliens man zit in Canada en gek genoeg mist ze hem nauwelijks, vooral als ze een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en besluit daar iets mee te gaan drinken. Het voelt als vanouds en ze blijven afspreken ondanks dat Evelien zich schuldig voelt en de appjes en telefoontjes van haar man ontwijkt. Ze moet keuzes maken en daar niet te lang mee wachten! Blijft ze trouw aan haar man, of geeft ze deze ‘oude vlam’ een nieuwe kans te ontbranden?

Het zou zo maar een nieuwe leuke traditie kunnen worden; tussendoortjes lezen aan het einde van het jaar! Vorig jaar gestart met drie Cosy Crime kerst thrillers van de Verhalenfabriek en nu deze serie Feelgood tussendoortjes. De meesten die mij kennen weten dat ik vooral van stevige thrillers houd en soms een waargebeurd interessant verhaal. Maar dit soort tussendoortjes zijn echt erg leuk om te lezen! En dat hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot het einde van het jaar! De Verhalenfabriek mag wat mij betreft lekker doorgaan met het uitgeven van dit soort ‘lekkere tussendoortjes’! Ik kan ze iedereen aanraden!!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman