**** 1/2 ster·Aanrader·Boeken nieuws·Boekentips·Harper Collins·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

De Jasmijntuin – Elena Conrad ****

De Jasmijntuin – Elena Conrad

“Werkelijk waar een genot om te lezen, proef en voel de sfeer en je bent verliefd”

We reizen weer af naar Italië, naar de noordwest kust wel te verstaan. Waar het verhaal van Giulia verder gaat. Giulia inmiddels verloofd met Marco leeft in een sprookje, nu ze een jaar geleden de keuze heeft gemaakt om op zoek te gaan naar haar roots. De erfenis van haar moeder de Jasmijn villa past Giulia als een warme jas, en zij kan haar geluk niet op. Daarom geven Giulia en Marco een feest om dit geluk met iedereen te vieren, maar het feest wordt ruw verstoord door het bericht dat de zus van Marco, Laura, opnieuw ziek is geworden en met die boodschap verandert het geluksgevoel voor Giulia en Marco, er komen hobbels in de weg en hopelijk is hun liefde sterk genoeg om deze te overwinnen.

De Jasmijntuin is het tweede deel in de Jasmijn serie van de Duitse auteur, Elena Conrad, dat zij al ruim dertig jaar afreist naar de Ligurische kust is voor de lezer geen verrassing, want alles ademt de liefde voor de Italiaanse noordwest kust. Mocht men in Italië nog iemandzoeken  om deze regio`s te promoten, stop dan met zoeken want met Elena Conrad hebben zij haar gevonden. De lezer zal de neiging krijgen om meteen een reis te boeken om de sfeer zelf te proeven, want ook in dit deel wordt de omgeving en de sfeer op een werkelijk idyllische en vooral schilderachtige wijze aan de lezer overgebracht. De sfeer is betoverend overtuigend neer gezet.

De verhaallijn is in het begin van het boek vooral vol van alle gebeurtenissen die Giulia en Marco overkomen, maar in het tweede gedeelte wanneer de rust meer is wedergekeerd, wandelt de lezer hand in hand samen met de karakters zo de mooie omgeving in. Wat een overtuigende schrijfstijl heeft Elena Conrad, zij weet een heerlijk romantische verhaallijn te combineren met een de schoonheid van de omgeving, dit is een gave van de auteur waar de lezer zich helemaal in kan verliezen.

Na de Jasmijnvilla en de Jasmijntuin kan men alleen maar hopen dat Conrad snel komt met een vervolg want de idyllische omgeving en de sprekende karakters raken een gevoelig randje in het hart van de lezer. Een genot om te lezen waarbij de omgeving als vanzelf op je netvlies verschijnt.

Lieve Leesgroet Moon Kager