#aanrader·Mustread·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Meisje zonder hoop – Michael Robotham “Evie en Cyrus een ijzersterk duo die een geschiedenis hebben en ik hoop voorlopig ook nog een lange toekomst!”

Michael Robotham – Meisje zonder hoop.

  • Auteur: Michael Robotham  
  • Uitgever: Cargo
  •  Nederlands 
  • November 2022
  •  9789403165110
  • 381 pagina’s

Meisje zonder hoop is het derde deel in de serie rondom de fascinerende personages Cyrus en Evie. Beiden hebben in het verleden een traumatische gebeurtenis meegemaakt en beiden gaan daar verschillend mee om. Cyrus denkt lang dat hij zijn verleden een plek heeft gegeven, mede door als psycholoog te werken en anderen behulpzaam te zijn. Maar is dat werkelijk zo? Evie doet haar best om zo normaal mogelijk te functioneren en onder andere een baan te vinden. Maar haar verleden heeft ze zeker nog niet los gelaten en het speelt haar geregeld parten.

Cyrus wordt. nu zijn broer op proefverlof mag, geconfronteerd met zijn verleden maar ook met zichzelf: heeft hij zijn broer, die de moordenaar is van zijn familieleden, wel vergeven? En kan hij zijn daad los zien van zijn ziekte? Er zijn intussen twintig jaar voorbij en zelf roept Cyrus heel hard dat zijn broer genezen is, maar gelooft hij dat ook werkelijk zelf? Of maakt hij iedereen, inclusief zichzelf, maar wat wijs? Feit is dat zijn broer, eerst op proef en tijdelijk, bij hem in huis komt wonen, terwijl Evie hier intussen ook al een jaar woont. Zal dit wel goed gaan?

Dit mogen dan de persoonlijke problemen zijn waar Cyrus mee te maken heeft, intussen is er ook een man vermoord en diens dochter Maya is ontvoerd. Even later wordt er een tweede vrouw ontvoerd en van deze ontvoering is een getuige: Evie. Cyrus en Evie bundelen hun krachten en ze onderzoeken, terwijl ze met hun verleden proberen te dealen, of ze de problemen in het heden op kunnen lossen.

Cyrus en Evie zijn beide sterke personages met karakter. Evie stijgt wat mij betreft nog uit boven Cyrus. Ze is duidelijk volwassener aan het worden en het personage ontwikkelt zich gaandeweg steeds wel iets, maar ze blijft sociaal onhandig en vaak handelt ze voordat ze nagedacht heeft. Haar gave, zien of iemand de waarheid spreekt, is volledig geloofwaardig neergezet en dat was het voor mij al vanaf het begin. De schrijfstijl van Michael Robotham vind ik altijd prettig en de vele verhalen die ik intussen van hem heb gelezen vond ik altijd van hoge kwaliteit! Ik lees zijn boeken dan ook altijd graag en van mij mag het sterke duo Cyrus en Evie nog wel het één en ander meemaken! Ik wil de volgende delen graag weer lezen!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman