Boeken nieuws·Boekentips·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie·Zomer & Keuning Uitgeverij

Reünie in Toscane – Annemartien Berkelaar ***

Reünie in Toscane – Annemartien Berkelaar ***

“Dit tweede deel bezorgt de lezer vooral lekker ontspannende leesmomenten, op naar deel drie?”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020549157 
  • 19 augustus 2022 
  • 256 pagina’s

Na Betoverend Toscane waar zeven vrouwen elkaar ontmoeten bij een beeldhouwcursus, gaat het verhaal verder. De zeven vrouwen hebben nog steeds contact en hebben elk hun eigen leven weer opgepakt, de één is net moeder maar kampt met een postnatale depressie, de andere timmert pittig aan de weg met haar zelf gemaakt beelden maar krijgt een ongeluk, zo hebben ze allemaal hun besognes. Maar dan krijgen ze het bericht dat Chloe en Roberto gaan trouwen in het mooie Toscane, een uitgelezen kant om weer samen te komen en nieuwe herinneringen te maken. Alle zeven dames worden na de bruiloft weer opgeslokt door hun eigen problemen maar gelukkig is daar hun vriendschap

Reünie in Toscane is het tweede verhaal over de zeven vriendinnen die elkaar in het vorige boek ontmoeten tijdens de beeldhouwcursus in het mooie Toscane. Annemartien Berkelaar laat de lezer genieten van de perikelen die ons allemaal zouden kunnen overkomen. De zeven vriendinnen zitten elk in een eigen fase in hun leven, het gemêleerde gezelschap zorgt voor veel herkenbaarheid. De manier waarop hun tegen de besognes van het leven aan lopen zijn alledaagse en de soms pittige perikelen zorgen voor herkenbaarheid en het vertrouwde gevoel. De vriendinnen reizen maar kort af naar Toscane in dit deel, waardoor het verhaal zich voor het grootste deel in Nederland afspeelt, maar aan het eind van het verhaal smeden de dames weer nieuwe plannen om Toscane onveilig te maken. Dit tweede deel bezorgt de lezer vooral lekker ontspannende leesmomenten, alle dames komen om beurten aan het woord en zij vertellen de lezer hun gevoel en hun verhaal.

Herkenbaarheid, ontroering, ontwikkelingen en veranderingen zijn in dit tweede deel wel het hoofdthema, de vriendinnen beleven los van elkaar hun eigen avontuur en groei in het leven maar de rode draad is vriendschap en vertrouwen. Een lekkere roman, waar mijn inziens nog een vervolg op komt en de dames weer afreizen naar Toscane….

Lieve Leesgroet Moon Kager