**** 1/2 ster·Boeken nieuws·Boekentips·De Crime Compagnie·Debuut·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Bloedlijn – Machteld van Zalingen ****1/2

Bloedlijn – Machteld van Zalingen ****1/2

“Verrassend en meeslepend. Een thriller vol onverwachte wendingen die leiden naar een meeslepend plot  ”

‘Steeds meer gedachten raasden door haar hoofd, maar één gedachte was allesoverheersend…….”

Wanneer Emma niet terug keert van het scoutingkamp roept Willem, haar vriendje, de hulp van de politie in. Manon Dijkgraaf neemt haar onderbuik gevoel meer dan serieus en is er op gespitst om het jonge meisje te vinden, ook al denken haar collega`s  dat het allemaal wel meevalt en het meisje is weggelopen. Als ze op een andere zaak wordt gezet, blijft ze ondanks de opdracht van boven af speuren naar de jonge Emma.

Een eerste kennismaking met Machteld van Zalingen, welke naast redigeren ook zelf al een tweetal kinderboeken en een thriller heeft geschreven. Bloedlijn is haar eerste boek bij uitgeverij De Crime Compagnie. Een uitgever waar Machteld met haar boek meer dan op haar plek zit, met een krachtige vrouwelijke hoofdpersonages en een trekkend spannende verhaallijn.

Bloedlijn is een meeslepend, trekkende thriller, die de lezer op scherp zet zo eentje waarbij men geen idee heeft waar het heen gaat en je keer op keer verrast wordt door onverwachte plotwendingen. Ideaal leesvoer voor de echte thrillerliefhebber. Van Zalingen pakt de lezer in, zij neemt je mee in verschillende verhaallijnen die op de juiste momenten samenvallen, waarbij men wordt getrakteerd op meerdere wendingen die alles in een ander daglicht zullen zetten. Mocht men denken belandt te zijn in een kalme thriller waarbij er genoeg gebeurt, maar je het idee hebt dat je het allemaal wel aanziet komen, dan kan ik je waarschuwen want kalm is het verhaal allerminst, en voorspelbaar komt niet in het woordenboek van, van Zalingen voor. Bloedlijn is tot het einde aan toe een onvoorspelbare thriller die je in één ruk uit wilt lezen.

Machteld van Zalingen zorgt dat de lezer geboeid blijft van begin tot het einde, het kalme begin zet zij om in een uptempo thriller die je niet los laat. Een echte aanrader dus, die je niet wilt missen

Lieve leesgroet Moon Kager