#aanrader·Mustread·Pageturner·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Advocaat van de duivel – Steve Cavanagh “Kundig geschreven, verslavend om te lezen, spannend tot het einde! #Mustread!”

Steve Cavanagh – Advocaat van de duivel.

  • Auteur: Steve Cavanagh
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • November 2022
  • 9789021037578
  • 432 pagina’s

Advocaat van de duivel, weer een genot om te lezen! Het eerste boek dat ik onder ogen kreeg van Steve Cavanagh was De getuige, dit boek kreeg ik gewoon opgestuurd via De Boekerij (die toen zijn boeken uitgaf), zonder een recensie exemplaar opgevraagd te hebben. Ik kende de auteur ook helemaal nog niet. Met heel veel plezier heb ik het gelezen en vanaf dat moment leken de boeken alleen maar beter te worden, waarbij Fiftyfifty, Verdraaid en Dertien niet onvermeld mogen blijven en ook echte aanraders zijn.

In deze nieuwe Eddie Flynn-thriller, Advocaat van de duivel, krijgt Eddie weer een onmogelijke zaak toebedeeld. Dit keer lijkt Andy Dubois de dader van een brute moord op een jonge vrouw. Hij heeft tweemaal een bekentenis gedaan en ook een DNA bewijsstuk spreekt Andy tegen, nu hij zegt onschuldig te zijn. Eddie gelooft hem en daar zijn verschillende redenen voor, maar de zaak is meer dan hopeloos te noemen.

Eddie en zijn team zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen, maar gaat het ze wel op tijd lukken? De officier van justitie, Randal Korn, wil maar één ding en dat is de doodstraf voor Andy.

Korn, die de koning van de dodencel wordt genoemd, ziet graag dat gevangenen geëxecuteerd worden, dat is dan ook wat hij in dit geval weer eist.

Eddie en teamgenoten onderzoeken alles, maar ze lijken alleen maar verder weg te zinken in het moeras waarin ze zich bevinden. Wel zijn ze er intussen van overtuigd dat Andy onschuldig vast zit en dat hun tijd op raakt. Ik denk tijdens het lezen geregeld, hoe gaan al deze problemen nog opgelost worden??

Deze thriller wil je lezen! De opbouw is spannend en snel; de rechtbankscenes en pleidooien zijn goed neergezet, het plot is kundig, gedegen en heel netjes, zonder rafeltjes, afgewerkt. Met bewondering las ik hoe de auteur de problemen maar opstapelde. Met twijfels dacht ik; kan dit alles wel geloofwaardig worden opgelost? Ja, dat kon! En is ook heel knap gedaan.

Ik ben echt fan van de boeken van Steve Cavanagh en hoop dat hij nog heel lang van dit soort kwaliteits-thrillers mag schrijven!

Wat denken jullie, vind ik dit een Mustread? Ja echt wel!   

Lieve leesgroet, Carla Kooijman