5 sterren·Aanrader·Boekentips·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Xander Uitgevers

Het Brievenspoor -Tracy Rees *****

Het Brievenspoor -Tracy Rees

“De betoverende schrijfstijl van Rees, raakt de lezer in haar hart”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • Introductie: 2022-10-07 
  • Blz.: 464 pagina’s

De romans van de Engelse Tracy Rees worden bij de Feelgoodroman liefhebbers zeer goed ontvangen,. Gelukkig zijn haar boeken ook vertaald naar het Nederlands want met haar betoverende schrijfstijl laat zij vele van ons genieten van sterk onderbouwde, ontroerende en sfeervolle verhalen.

Gelukkig is de achtjarige Aurelia daar wanneer Amy Snow als baby hulpeloos wordt achtergelaten in de sneeuw . De jonge Aurelia ontfermd zich over de kleine baby, dit tot groot ongenoegen van haar ouders. Amy groeit op in de keuken, bij het personeel van de welgestelde familie Vennaway. Aurelia en Amy hebben een ondoorgrondelijke band en wanneer Aurelia veel te jong overlijdt en haar ouders Amy op straat zetten heeft Aurelia een bijzondere erfenis voor Amy. Zij stuurt haar op pad, aan de hand van een Brievenspoor wordt duidelijk wat Aurelia, Amy nog wilde vertellen.

Tracy Rees schreef al eerder meeslepende romans, romans met een sterk verheel, een verhaal met inhoud, zo ook Het Brievenspoor. Ook deze roman is een heerlijke leeservaring welke allerlei emotie bij de lezer zal opwekken. Vriendschap, vertrouwen, rangen en standen maar ook een opmerkelijke groei zijn verweven tot een ontroerend verhaal. Tracy Rees bezit over een unieke schrijfstijl zij kan het verhaal binnen laten komen bij de lezer en de karakters tot leven wekken, het is een genot om te lezen.

Het Brievenspoor is een verhaal over een zoektocht welke uit eindelijk meer blijkt te zijn, een levensles en een blijk van liefde en vertrouwen. Tracy Rees heeft zich met dit boek weer overtroffen, het verhaal is ontroerend mooi het lijkt wel een sprookje. Kortom, dit is weer zo`n roman waarbij de lezer zich even helemaal kan verliezen en wegdroomt naar Engeland in de negentiende eeuw. Een Mustread van de bovenste plank

Lieve Leesgroet Moon Kager