Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Uitgeverij Boekerij

Vuurduivel – Nathalie Pagie “Sterke en heftige start, vlammend verhaal en mooi plot!”

Nathalie Pagie – Vuurduivel.

  • Auteur: Nathalie Pagie
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • September 2022
  • 9789022594971
  • 304 pagina’s

Vuurduivel speelt zich af in 2052 (en later). De start is meteen behoorlijk heftig: tijdens een gezellige gezins-picknick sterft de moeder een vreselijke dood, onder het oog van haar zoontje en man. Rook komt uit haar mond, haar huid smeult en uiteindelijk schieten de vlammen uit haar buik. Er is sprake van een spontane zelfontbranding! Haar man Jake, probeert haar te redden, maar die poging is zinloos.

Jake kan het leven na deze traumatische gebeurtenis nauwelijks aan, de verzorging voor zijn zoon laat hij over aan zijn zus Emily. Hij ligt vooral op de bank en onderneemt niets, zijn werk als piloot bij Airmail Australia lijkt verder weg dan ooit.

Totdat hij een jaar later bezoek krijgt van zijn oude vriend en dienstmaat Oliver Wilson, kortweg Ollie. Hij krijgt de vraag om bij het eliteteam van de brandweer, waar Ollie ook werkzaam is, te komen. Ze hebben nog een piloot nodig, dan zijn ze compleet. Ollie zorgt dat Jake van de bank komt en zijn conditie in rap tempo opvijzelt! Zodat er een team van specialisten paraat staat om snel en adequaat te reageren op de brandhaarden die het werk zijn van een terrorist die de Vuurduivel genoemd wordt en al eerder meedogenloos toesloeg. Zijn ze echter in staat deze Vuurduivel te stoppen en te ontmaskeren?

Ondertussen onderzoekt Emily, die journalist is, of er nog meer gevallen van zelfontbranding zijn geweest en wat de oorzaak daarvan zou kunnen zijn. Haar onderzoek verloopt niet vlotjes, maar zodra ze haar oud collega journalist Doug erbij haalt gaat het sneller en lijken ze een conclusie te kunnen trekken over wat de oorzaak van de zelfontbranding zou kunnen zijn. Wat Emily niet doorheeft is dat ze groot gevaar loopt.

Ik start het boek en ik sta direct aan! Lekkere binnenkomer Nathalie!

Het verhaal ontvouwt zich en al snel wordt duidelijk dat het klimaatprobleem van nu nog lang niet is opgelost! De temperaturen liggen hoog, de kans op branden is enorm! Er zijn strikte regels gekomen om te voorkomen dat er per ongeluk zomaar branden ontstaan. Het is bijvoorbeeld verboden te barbecueën en te roken. Maar branden helemaal uitbannen is niet eenvoudig als er iemand kennelijk genoegen in schept om juist grote ontembare branden te stichten. Eerder was deze terrorist, die de Vuurduivel genoemd wordt, verantwoordelijk voor de “Big Fires”. Praktisch iedereen heeft wel persoonlijke verliezen gelezen tijdens deze branden en men ging er ook vanuit dat de Vuurduivel zelf slachtoffer van zijn eigen branden was geworden. Niets blijkt minder waar, de Vuurduivel wil terugkomen als nooit tevoren!

De Vuurduivel is vlot geschreven, heeft korte hoofdstukken met meerdere perspectieven. Het plot is goed uitgewerkt en het verhaal weet mijn aandacht heel goed vast te houden tot het einde. Kortom het is gewoon een lekkere thriller om te lezen!  Ohh, en niet te vergeten: ik vind de cover ook erg fraai! #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman