#aanrader·**** 1/2 ster·De Crime Compagnie·Debuut·Pageturner·Psychologische thriller·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Zonder Angst – Inge van Prooijen ****1/2

Zonder Angst – Inge van Prooijen

Een psychologische thriller, een debuut, waarbij de lezer argwanend en vol smart wordt getrakteerd op een venijnig plot. #Aanrader

De jonge Cleo zet alles op alles om haar praktijk om te zetten tot een succes, hierbij zijn er zeker mensen om haar heen die zich zorgen maken. Maar Cleo kan alles aan, is dat ook zo? Wanneer de jonge Julia bij haar komt met haar angsten, kan Cleo niets anders doen dan alles op alles te zetten om de jonge vrouw te helpen, maar hoever gaat zij daarin? Verliest zij haar professionaliteit en laat zij zich leiden door haar eigen gevoelens ? Een therapeut is ook maar een mens

Een debuut van Nederlandse bodem, een psychologische thriller waarbij de lezer wordt getrakteerd op meerdere emoties. Argwaan, ongeduld, nieuwsgierigheid, empathie en dan de plot. Een plot welke je niet aan ziet komen, ondanks dat alle radartjes in het hoofd van de lezer over uren draaien. Wat een traktatie! Een eerste kennismaking met Inge van Prooijen zal niet voldoende zijn, het smaakt zeker naar meer. Haar vlotte pakkende schrijfstijl, haar actuele onderwerpen die zijn verweeft in het verhaal maken het geloofwaardig en herkenbaar. Inleven zal geen moeite kosten en al snel zullen allerlei gevoelens los komen ten opzichte van de karakters, wees gewaarschuwd je vliegt van empathie tot irritatie van een schop onder je kont tot ahhh neee… Een hele fijne leeservaring.

Het verhaal komt gestaag op gang en wanneer men zich zal bedenken.. nou kom op maar, dan word de lezer op zijn wenken bediend en verandert de sfeer maar ook het gevoel. Van Prooijen weet de lezer in haar greep te houden tot en met de plot en wanneer men denkt we zijn er, komt er nog een cadeautje in de proloog welke maakt dat je meer wilt weten. Het smaakt naar meer. De plot is het cadeau, het venijn zit hem in de staart maar hiermee heeft Inge van Prooijen wel meteen laten zien waartoe zij in staat is.

Een debuut waar zij meer dan trots op mag zijn. De fans van de Lois Elzinga serie van Simone van de Vlugt zullen smullen van Zonder Angst en dat is toch zeker een compliment voor een debutant!