Blogroman uitgeverij·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Kraamkoorts – Sietske Scholten “Kraamkoorts start romantisch, vervolgens haakt de spanning aan en sleurt het je mee naar het einde!”

Sietske Scholten – Kraamkoorts.

  • Auteur: Sietske Scholten
  • Uitgever: Blogroman
  • Nederlands
  • December 2022
  • 9789492270375
  • 199 pagina’s

Kim is zwanger van haar vriend Jonathan. Ze hebben nog maar kort een relatie, en ondanks dat Jonathan vaak weg is voor zijn werk als piloot, is Kim in de wolken. Wie had dit een jaar geleden verwacht? Kim, die volgens haar vriendin Marin, mannenschuw was, is nu zwanger!

Kim belandt in het ziekenhuis als haar vliezen breken in de supermarkt. Ondanks dat ze weer naar huis mag de volgende dag, durft ze eigenlijk niet meer alleen thuis te zijn. Zonder dat ze het wist heeft Jonathan een Kraamhotel geregeld voor haar. Verloskundige Sophia runt dit kleinschalige kraamhotel op een prachtige en rustige plek op de Veluwe. Ondanks dat ze liever in haar eigen huis zou willen zijn tot de bevalling en dan in het ziekenhuis bevallen, schikt ze zich. Tenslotte lijkt het ook wel praktisch!

Maar wat eerst toch wel leuk en vooral praktisch leek, wordt toch minder leuk als Sophia haar telefoon inneemt en zegt dat ze zich beter kan focussen op haar bevalling dan contact met de buitenwereld te hebben. Kim voelt haar onbehagen groeien, maar kan niet zoveel, vooral niet als de deur ook nog eens op slot gedraaid wordt….

Ik had van Sietske Scholten al wel eerder met heel veel plezier een kort verhaal gelezen, volgens mij Jaloezie, en ik was dan ook nieuwsgierig naar dit verhaal!

De start van Kraamkoorts is romantisch, het vervolg is allesbehalve dat! Je voelt wel direct dat de idyllische start allesbehalve romantisch zal aflopen! De ondertoon is direct voelbaar!

De spanning rondom het verhaal van Kim en Jonathan grijpt je vast en sleurt je mee naar het einde.

Het is meeslepend en pakkend en tegelijkertijd ook heel leuk om te lezen. Spannend waardoor ik wilde weten hoe Sietske het verhaal zou afronden, maar ook leuk, ik las het eigenlijk met constant een glimlach rond mijn mond. Net als dat met het korte verhaal dat ik eerder van Sietske las, het geval was! De schrijfstijl is snel, met genoeg aanwijzingen om zelf alvast een beeld te vormen, en tevens spannend waardoor je door moet lezen! Ondanks dat ik wel snapte hoe het ongeveer in elkaar moest zitten, kon dit nergens de leespret bederven! Goed geschreven; helder, vlot en zonder losse eindjes! Smaakt naar meer Sietske! #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman