4 STERREN·Aanrader·Boeken nieuws·Ellessy boeken·Psychologische thriller·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Verstrikt – Ivonne Wilken ****

Verstrikt – Ivonne Wilken

“Een mysterieuze sfeer blijft tot de laatste punt het verhaal domineren, een interessant maar vooral spannende psychologische thriller, die het lezen meer dan waard is.”

  • Auteur: Ivonne Wilken
  • Uitgeverij: Ellessy Crime
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464494167 
  • 15 augustus 2022

De jonge filosofie student, Ragnar, heeft de ideale oplossing gevonden voor zijn huisvestingsprobleem. Hij mag bij de zeventig jarige Torill in wonen op het verlaten eiland, Bleikøya, dichtbij Oslo. Twee vliegen in één klap, de zoon van Torill wilde graag dat iemand zijn moeder een beetje in de gaten hield en Ragnar zocht onderdak. Na een moeizame start bouwen  Ragnar en Torill een sterke band op. Maar de eenzaamheid en het mysterieuze eiland hebben een grote weerslag op de gemoedstoestand van Ragnar, om  nog maar te zwijgen over het geheim dat hij en Torill met elkaar delen. De oude dame heeft zo haar eigen wereld opgebouwd, waar ook haar geheimen deel van zijn, het is te hopen dat Ragnar  niet verstrikt raakt in het web van Torill haar verleden.

Mysterieus, ongrijpbaar en een tikkeltje zweverig, Verstrikt heeft alle ingrediënten voor een thriller met een vleugje paranormaliteit. Dat Ivonne Wilken de Noorse sfeer zo overtuigend neer weet te zetten  zal komen doordat zij schrijft vanuit Tromsø, Noorwegen. De gehele sfeer ademt de Scandinavië  uit, en hier kan de lezer alleen maar van genieten. Het verlaten eiland voelt duister en mysterieus, heerlijk!  Het is voor de thriller-fan een genot om hier rond te dwalen en door de beeldende schrijfstijl van Wilken kost inleven geen enkele moeite.

De mysterieuze sfeer blijft tot de laatste punt het verhaal domineren, de lezer zal zich vereenzelvigen met de jonge Ragnar en de oude Torill is vooral omhult door vraagtekens en mysterie, dit zorgt voor een interessante leesflow. Ook verweeft Wilken  een gedegen lading zweverigheid door het verhaal, dit zorgt voor een mysterieuze ongrijpbaarheid. De lezer moet open staan voor het ongrijpbare karakter, het vleugje spiritualiteit omhult het eiland als een warme deken, waarin onvoorwaardelijke liefde een hoofdrol speelt. En in het spel dat Ivonne Wilken de lezer voorspiegelt maken sommige spelers hun eigen regels, waardoor men verwikkeld raakt in een interessant maar vooral spannende psychologische thriller, die het lezen meer dan waard is.

Lieve Leesgroet Moon Kager