#aanrader·eerste deel·Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie·Uitgeverij Cargo

Zwarte zeilen – Rebecka Edgren Aldén “Met een blik op de Scherenkust van Stockholm zeil ik het boeiende eerste deel van deze serie door!” #heerlijklezen!

Rebecka Edgren Aldén – Zwarte zeilen.

  • Auteur: Rebecka Edgren Aldén
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlands 
  • December 2022
  • 9789403109824
  • 368 pagina’s

Zwarte zeilen speelt zich deels af op het water en wel rondom de Stockholm-archipel, de Scherenkust van Stockholm. Een prachtig gebied van duizenden eilandjes en kristalhelder water met heerlijke zwemplekken en de leukste haventjes. Dit lijkt me een geweldige vakantiebestemming!

De kustwacht is gestationeerd op een van de eilanden en draait op een groep vrijwilligers die de zee en de eilanden goed kennen en gewend zijn om uit te rukken en te hulp te schieten waar dat nodig is. Ze genieten van de zee, zonder deze te onderschatten; ze weten hoe gevaarlijk de zee kan zijn.

Zwarte zeilen gaat spannend van start; Annika en haar collega Nadia van de kustwacht komen een verlaten zeilboot tegen op het open water van de Möja-fjord. Als ze aan boord gaan van het verlaten ‘spookschip’ is snel duidelijk dat er iets echt niet in orde is!

Hierna gaan we een aantal dagen terug in de tijd en ontdekken we dat Joanna en haar broer Zack gaan varen met de boot die van hun vader was en waar ze in hun jeugd vaak als gezin mee het water op gingen.  Hun ouders zijn intussen overleden en hun boedel moet nog steeds worden verdeeld, Joanna en Zack hebben elkaar dan ook al een poos niet gezien. Terwijl ze beiden hun best doen om de broer-zus band weer aan te halen en intussen herinneringen ophalen over hun jeugd, lijkt Joanna iets relaxter te worden. Maar juist als ze denkt dat het steeds beter gaat gebeuren er allerlei dingen die ze niet in de hand hebben.

Na de spannende proloog blijf ik vreselijk nieuwsgierig naar wat er op die boot gebeurd is. Maar ik moet nog wat geduld hebben, want het verhaal grijpt na de proloog terug in de tijd.  Zwarte zeilen is het eerste deel in een serie en het is handig dat er extra aandacht besteed wordt aan de ‘fundering’ van het verhaal! Je leert de personages goed kennen en zelfs de omgeving waarin het zich afspeelt. Tegelijkertijd krijgen we wat ‘technische zeilkennis’ mee! En zoals ik al verwachtte; het boek sluit af met een cliffhanger  die je nieuwsgierig maakt naar  deel twee. Wel jammer dat ik nog even zal moeten wachten op het vervolg, maar het is niet anders! Dat ik het tweede deel ook wil gaan lezen weet ik wel zeker! Ik houd echt van dit soort Zweedse series! #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman