Boeken nieuws·Boekentips·Fantasie·Kabook uitgevers·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Jachteiland – Lydia van Houten

Jachteiland – Lydia van Houten

De scheidslijn tussen werkelijkheid en schemerwereld is lange tijd ongrijpbaar en dit maakt de schrijfstijl van, van Houten uniek”

  • Auteur: Lydia van Houten
  • Uitgeverij: Kabook
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083220680 
  • 12 oktober 2022 
  • 300 pagina’s

Achterflap

Happy Hunters Island, een kleine gemeenschap in Canada waar schijnbaar nooit iets gebeurt. Achter een façade van een perfect huwelijk leeft Alice een getergd leven. Philip, haar tirannieke man, is een prominent figuur en runt het uitvaartcentrum, een plek waar Alice niet mag komen. Alice heeft moeite om zich het verleden te herinneren. Ze wordt geplaagd door hallucinaties. Philip geeft haar medicijnen, zodat ze veel slaapt en suf is. Toch begint ze langzaamaan te vermoeden dat er vreemde dingen gebeuren op het eiland. Als ze op onderzoek uitgaat, stuit ze op geheimen die ze liever niet had gekend.

“Omarm de gekte, en brandt als een oneindig vuur.”

Mysterieus zoals we van Lydia van Houten gewend zijn, met Jachteiland verandert zij haar strategie niet. Van het begin tot het einde omhult Happy Hunters Island zich in een dichte mist voor de lezer. Ongrijpbaar en onvoorspelbaar. Jachteiland is een op zich zelf staand vervolg op Het vervloekte huis, ook al zo`n ongrijpbaar verhaal waarin Mikayla Jackson emigreert naar Rocky Roads , ook in Jachteiland is Mikayla van de partij, en toch is dit verhaal zeer goed losleesbaar.

In de boeken van Lydia van Houten is niets wat het lijkt en is het voor de lezer een zoektocht naar waarheid of fantasie, daarom zijn deze boeken meer dan geschikt voor liefhebbers van Fantasy en Mysterieuze whodunnits. Van Houten bespeeld de lezer en doet een groot beroep op het vertrouwen, mede door de beeldende beschrijving van de omgeving komt het Canadese Happy Hunters Island als van zelf  op het netvlies van de lezer en is net als voor Alice ontsnappen niet mogelijk. Intrigerend, kan men het verloop van deze thriller zeker noemen, lange tijd is de scheidslijn tussen werkelijkheid en schemerwereld niet grijpbaar en dat maakt dit spannende verhaal uniek.

Lydia van Houten het ook met dit deel de Canadese omgeving tot leven gebracht, zij verweeft de schemerwereld met de werkelijkheid, zij zorgt dat de fantasie van de lezer op scherp staat en dat men aan het einde van het verhaal vertwijfeld het boek dicht slaat. Een meer dan originele schrijfstijl zorgt voor een mysterieuze verhaallijn die de liefhebber van Fantasie en Ongrijpbare verhalen nog lang bij zal blijven

Lieve Leesgroet Moon Kager