#aanrader·Pageturner·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De hulp – Freida McFadden  “De hulp grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los totdat je het met een glimlach dichtslaat!!”

Freida McFadden  – De hulp.

  • Auteur: Freida McFadden  
  • Uitgever: VBK Lab
  • Nederlands
  • maart 2023
  • 9789032520335
  • 335 pagina’s

Het heeft Millie tot dat moment niet meegezeten in het leven en ze is van plan daar verandering in te brengen. Ze heeft gesolliciteerd als hulp in de huishouding bij de familie Winchester en wordt daar aangenomen! Ze kan haar geluk niet op, wanneer blijkt dat ze bij de familie kan inwonen! Zo kan ze haar laatste ‘tijdelijke woning’, haar auto, uitruimen en zich installeren op het zolderkamertje van het grote huis. Het is niet groot en het is niet mooi, zelfs het enige aanwezige raam kan niet open en, heel vreemd, de deur kan alleen aan de buitenkant op slot gedraaid worden!  Maar ze hoeft niet meer op haar krappe autobank te slapen!

Ondanks dat ze al snel doorheeft dat Nina, de vrouw des huizes, haar in alles tegenwerkt, is ze vastbesloten zich te schikken en te zorgen dat ze niet ontslagen wordt. Ze maakt het huis elke dag netjes en schoon, zelfs als Nina er bewust elke keer weer een troep van maakt, ogenschijnlijk om Millie het leven zuur te maken. Ze laat zich niet kennen! De man van Nina, Andrew vindt Millie een knappe en aardige vent, die haar soms ook ‘redt’ uit situaties waarin ze soms met Nina in belandt. Millie vraagt zich telkens af hoe het kan dat hij met Nina getrouwd is, en vooral blijft! Ze kan het niet laten af en toe weg te dromen bij het idee dat zij de vrouw van Andrew zou zijn…

De hulp start met een heerlijke proloog. Eentje die de toon weet te zetten maar evengoed nog niet te veel weggeeft! Ik denk meteen; ja lekker!

Dan gaan we drie maanden terug in de tijd en starten we met deel één. We maken  kennis met Millie. We krijgen inzicht in hoe Millie denkt, hoe ze dingen beleefd en waarom ze sommige zaken accepteert zoals ze zijn. Ik lees het met een glimlach!

Vervolgens krijgt het verhaal een twist in deel twee, als we ineens het verhaal vanuit een heel ander oogpunt te zien krijgen. In dit deel staat Nina centraal en langzaamaan krijgen we steeds meer inzicht in zaken die onderhuids allemaal spelen. Nu wil ik helemaal niet meer stoppen…

Als we in deel drie beland zijn, wisselen de personages van Millie en Nina elkaar af en denderen we op de ontknoping af! De kleine twist op het einde, voor de epiloog, maakt het compleet! En met de afmaker. de epiloog. krijgen we een belofte mee! Fijn!

Ik houd van verschillende soorten thrillers, van bloedstollend spannend tot cosy-crime en alles wat er tussen zit. De hulp voelt voor mij als een cosy-crime, een verhaal dat ik met een lach op mijn gezicht lees en waar het toch zo spannend voelt dat ik door moet lezen! Wat een heerlijke #Mustread is dit!!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman