5 sterren·Boeken nieuws·Boekentips·De Crime Compagnie·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Het zal nooit meer kaviaar zijn – Marja West & Anna Bontekoe *****

Het zal nooit meer kaviaar zijn – Marja West & Anna Bontekoe

“Een unieke  leesbelevenis waarbij de zintuigen worden geprikkeld en je smaakpapillen worden geïnspireerd. Spannend en meeslepend een echte Mustread” *****

Neemt Sofia Lombardi haar geheim mee in het graf, of gunt ze de 25 jarige Evi haar doorbraak als onderzoeksjournalist ? Houdt zij zich aan haar geheimhoudingsplicht of wil zij haar schuldgevoel kwijt en gaat ze voor haar eigen rust? Allemaal vragen die door het hoofd van de 72 jarige Sofia razen, dan neemt zij een besluit!

“Als je de Dood in zijn ogen kijkt, worden geheimen zinloze ballast”

Moeder en dochter bundelen hun krachten en schrijven samen een verhaal, een verhaal welke gebaseerd is op feiten en die de lezer meeneemt naar New York in de jaren zeventig, waar de maffia het voor het zeggen heeft. Hoe Marja West en Anna Bontekoe die verweven tot een verhaal is origineel en uniek te noemen. Daar waar thrillers vooral meeslepend en spannend zijn, voegen West en Bontekoe hier een heel eigen recept aan toe. De lezer wordt getrakteerd op een leessensatie een belevenis die naast spanning ook vooral de smaakpapillen prikkelt. Het is een heel nieuwe leeservaring die men waarschijnlijk maar moeizaam weg zal kunnen leggen.

De lezer wandelt als ware zo de zeventiger jaren in, aan de hand van hoofdpersonage Sofia, samen met Sofia voelt men de spanning, wordt men nieuwsgierig naar de praktijken van Big Paul en zijn ‘Familieleden’ en vreest men voor de antwoorden. West en Bontekoe weten heden en verleden naadloos in elkaar te verweven waardoor men zich bij beide tijden moeiteloos kan verliezen in een originele en vooral trekkende leesflow.

Door de beeldende beleving kun je als lezer niet anders dan zowel het heden als het verleden in je hart sluiten en genieten van de heerlijke schrijfstijl en de spannende ontwikkelingen. Voor mij echt een Mustread, een geweldige verrassing die je niet wilt missen.

Lieve leesgroet Moon Kager