#aanrader·4 STERREN·Aanrader·Boekerij Uitgeverij·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

Een onverstandig Huwelijk – Julia Quinn ****

Een onverstandig Huwelijk – Julia Quinn

“Julia Quinn, laat de lezer gewoon genieten van alles wat zij in haar verhaallijn weet aan te raken. #Mustreadserie”

  • Uitgever: Boekerij
  • Auteur: Julia Quinn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022597712 
  • 17 januari 2023 
  • 352 pagina’s

Nicholas Rokesby studeert geneeskunde in Edinburgh, wanneer hij een mysterieuze brief van zijn vader ontvangt met de boodschap zo snel mogelijk thuis te komen, bedenkt hij zich geen moment en laat Edinburgh achter zich. De mysterieuze brief van zijn vader was geenszins wat Nicholas ervan verwacht had, en hij weet dan ook niet hoe hij moet handelen. Maar soms komt uit onverwachte hoek een kleine sprankeling en lijkt alles op zijn plaats te vallen.

Na de Bridgerton serie is Julia Quinn verder gegaan met De Rokesby serie, en in dezelfde trant en met overeenkomstige karakters blijkt ook deze serie weer een ware bestseller reeks. Een onverstandig huwelijk is het vierde deel in de serie en ook hier komen de Bridgertons en de Rokesby`s weer dichterbij elkaar. Vriendschap laat zich niet zomaar kapot maken en de beide families gaan voor elkaar door het vuur.

Quinn weet met haar overtuigend beeldende schrijfstijl de karakters tot leven te wekken en de sfeer en de stijl is geheel in het kostuumdrama gevoel, de lezer zal het dan ook enkele moeite kosten om zich in te leven in die tijd. Na de Bridgertons hebben ook de Rokesby’s een plekje in de harten van de lezer verworven, hopelijk komt ook van deze serie weer een tv serie op Netflix, want het ademt een en al, romantiek, drama maar ook een onderliggende laag humor . En juist deze combinatie is de kracht van Julia Quinn, zij weet de lezer te vermaken, maar ook te ontroeren en zelfs te trakteren op lust, dit alles combineert zij door haar heerlijke schrijfstijl met een nog fijnere verhaallijn waarbij zij de indrukwekkende sfeer samen voegt waardoor de lezer niet anders kan dan genieten van al deze ingrediënten.

Julia Quinn heeft met haar boeken, een nieuwe hype geschapen, de kostuumdrama verhalen zijn niet meer weg te denken uit boekenland, en Quinn mag zich hier de Koningin van noemen. Een onverstandig huwelijk is een heerlijk romantisch verhaal, waarbij de kracht van de vrouw van de bladzijdes spat, en waarin maar blijkt dat liefde soms gewoon om de hoek ligt.

Lieve leesgroet Moon Kager