Aanrader·Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies·trilogie·Uitgeverij Boekerij

De verrader van Evalon – Lynette Noni “de ‘Genezer’ serie is absoluut intrigerend, avontuurlijk en een originele tocht naar vrede, liefde en geluk.”

De verrader van Evalon – Lynette Noni

“De gelaagdheid van de boeken zonder enorm verwarrende complexiteit maar gewoon goed leesbaar, de juiste (familiaire)lijnen blijven in zicht, zorgden voor groot leesplezier.”   

  • Auteur(s) : Lynette Noni
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022595480
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina’s : 432
  • Verschijningsdatum : 29 september 2022
  • Serie ; Genezer 3

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Mijn leeservaring

Blijkbaar was het tijd om achter elkaar een tweetal trilogieën af te sluiten. Vorige week plaatste ik namelijk de recensie van een laatste deel en nu met ‘De verrader van Evalon’ komt er een einde aan de ‘Genezer’ serie, die ik oprecht met heel veel plezier gelezen heb van begin tot eind. Dat kan ik alvast met stelligheid verklappen. Boekerij heeft wederom voor het derde deel een geweldig mooie limited edition hardcover uitgave verzorgt en mij voorzien van een recensie-exemplaar.

De proloog en het direct daarop volgende eerste hoofdstuk trekken me meteen de fantasiewereld in die ik ken van beide voorgaande delen met Kiva in de hoofdrol. De schrijfstijl leest voor mij gemakkelijk, soepel en vlot qua passende bewoording bij het Young Adult Fantasy genre waaronder de trilogie geschaard is. Tevens voel ik dat de schrijfster volop meeleefde tijdens het schrijven van haar verhaal. Volledige invoelendheid bij diens personages lijkt absoluut aanwezig, mede door de memorabele wijze zinnen die zo hier en daar te vinden zijn en mij als de lezer weten te raken.      

“‘Je ademt nog, toch? Je leeft nog. Dan kun je alles wat je kapot hebt gemaakt nog herstellen.’”

Nu zijn de personages van groot belang in de gehele trilogie en door de gehele uiteenzetting blijven zij ook moeiteloos in mijn gedachte. Zelfs ondanks dat ik de drie delen met tussenpozen gelezen heb kwam bij het derde deel alles weer vlug boven drijven. Hierdoor leefde ik direct weer volop mee met Kiva en was er grootse herkenning bij al haar medepersonages.  

“Probeer niet te blijven hangen in wat er verloren is gegaan, maar probeer te onthouden dat hoewel het belangrijk is om te rouwen om de doden, het minstens net zo belangrijk is om het leven te vieren.”

Doordat ik zo gemakkelijk weer betrokken was bij de karakters en het verhaal was er genoeg ruimte over om te genieten van de spanning die elke gebeurtenis opriep. Want de ‘Genezer’ serie is absoluut intrigerend, avontuurlijk en een originele tocht naar vrede, liefde en geluk. Maar ook het vinden van zichzelf met of zonder magie en/of andere specifieke kenmerken speelt een grote rol. De gelaagdheid van de boeken zonder enorm verwarrende complexiteit maar gewoon goed leesbaar, de juiste (familiaire)lijnen blijven in zicht, zorgden voor groot leesplezier.    

“Ze zat daar maar en probeerde haar hart weer te lijmen, maar ze wist dat het onmogelijk was, want haar hart was net weggelopen.”

Alle delen van de ‘Genezer’ trilogie van Lynette Noni raadt ik van harte aan bij zowel de startende als ervaren Fantasy lezer. Al dan niet YA Fantasy of gewoon omdat je van fantastische, spannende en verrassend originele fantasieverhalen houdt. Ik heb genoten en hoop dat uitgeverij Boekerij meer werk van deze schrijfster uit mag gaan geven in de toekomst.  

Lieve leesgroet, Elsa.