4 STERREN·Aanrader·Boeken nieuws·Boekentips·LetterRijn uitgeverij·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Patiënt – Petra Spark ****

De Patiënt – Petra Spark ****

“Wanneer een lezer aan zijn of haar eigen gedachte gaat twijfelen, dan weet de auteur de juiste snaar te raken. Spark zet een indrukwekkend sterk psychologische verhaallijn neer, welke de lezer maar moeilijk los zal laten.”

  • Auteur: Petra Spark
  • Uitgeverij: LetterRijn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493192454 
  • 17 oktober 2022 
  • 320 pagina’s

Je zal maar zo aan jezelf twijfelen, dat je het idee hebt dat je de realiteit kwijtraakt. Dit overkomt Vincent wanneer hij demonen uit het verleden op bezoek krijgt, maar is het echt of verbeeld hij het zich allemaal. Wie heeft het op hem gemunt? Wordt een geheim uit zijn verleden zijn ondergang?

Petra Spark neemt ons mee in de geesteswereld van Vincent, de man is net gescheiden en neemt de taak op zich, om de moeder van zijn beste vriend te gaan verzorgen. Er gebeuren veel onverklaarbare dingen rondom Vincent en hij heeft het idee zichzelf te verliezen. Deze spannende ongrijpbare sfeer weet Spark zeer overtuigend over te brengen aan de lezer, men zal aan zichzelf gaan twijfelen. Deze trekkende leesflow zorgt ervoor dat men het verhaal ingezogen wordt. Niemand lijkt te vertrouwen en de lezer zal achter elke personage zijn wantrouwen ontwikkelen. Spark weet de lezer een zeer meeslepend psychologisch spel in te trekken, waardoor men het boek maar slecht weg zal kunnen leggen.

De Vlaamse auteur heeft haar sporen inmiddels wel verdient, haar schrijfstijl zorgt bij vele thrillerfans voor ongrijpbare leesmomenten. Zij verdient het om meer aandacht te krijgen in de Nederlandse thrillerscene, Spark bezit de gave om een psychologisch spel, ongrijpbaarheid en een meeslepend verhaal samenbreng te brengen in een spannende thriller. Een verhaallijn waarbij wraak en wantrouwen de belangrijkste ingrediënten zijn.

De patiënt is een spannende pageturner die onder de huid van de lezer kruipt, een verhaallijn die nog lang zal nazinderen.

Lieve leesgroet Moon Kager