5 sterren·Aanrader·Boeken nieuws·Boekentips·eerste deel·Mustread·Nieuwe serie·Oceaan Uitgeverij·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

De Italiaanse dochter – Soraya Lane *****

De Italiaanse dochter – Soraya Lane

“Voor de fans van De zeven zussen serie , een dikke aanrader”

  • Auteur: Soraya Lane
  • Uitgeverij Oceaan boeken
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789046830536 
  • 31 januari 2023 
  • 304 pagina’s

De jonge Lily ontvangt bij thuiskomst in Engeland een brief van de advocaat gericht aan de de erfgename van haar oma, Haar oma is al heel wat jaren geleden overleden. Samen met zes andere jonge vrouwen ontvangt zij een kistje, een kistje dat jaren geleden is achtergelaten in Hope House, een tehuis voor ongehuwde zwangere vrouwen. Lily reist af naar Italië, om daar meer te leren over het maken van wijn bij de beroemde familie Martinelli, het is meteen een mooie gelegenheid om achter de waarheid van de inhoud van het kistje te komen. Al snel blijkt dat Italië het hart van Lily heeft gestolen en niet alleen Italië!

De Italiaanse dochter is het eerste deel van een achtdelige serie over verloren dochters, een verhaal dat bij de fans van de zeven zussen serie van Lucinda Riley veel herkenning zal oproepen. Dit eerste deel zal menig fan meteen in haar hart sluiten, de vlotte schrijfstijl de heerlijke sfeer maken het lezen tot een ware traktatie voor meerdere zintuigen, niet alleen romantiek maar ook de beeldende manier waarop Lane de omgeving beschrijft is een feest om te lezen.

Soraya Lane zorgt ervoor dat het heden en verleden mooi in elkaar overlopen waardoor de lezer vol emotie de zoektocht naar de waarheid zal mee beleven met de jonge Lily. Soraya Lane, heeft wellicht het idee een klein beetje afgekeken van Riley toch zet zij op geheel eigenwijze een heerlijke verhaallijn neer, welke het lezen meer dan waard is. Het mooie is dat dit het eerste deel is en de lezer kan zich nog verheugen op zeven mooie verhalen waarin geheimen van vroeger in de tijd dat vrouwen nog niet ongehuwd zwanger mochten worden en hiermee voor een onmogelijke keuze werden gezet. Een ontroerend onderwerp, welke Lane op een zeer fijne manier heeft verweven in een heerlijke verhaallijn, genieten tot de laatste punt.

Soraya Lane heeft er een fan bij, later dit jaar komt de Cubaanse dochter uit ik kijk er reikhalzend naar uit.

Lieve Leesgroet Moon Kager