#aanrader·Mustread·Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Sterf voor mij – Mikaela Bley  “Fijne kennismaking met Mikaela Bley voor mij en ik vond het allesbehalve doorsnee te noemen!”

Mikaela Bley  – Sterf voor mij.

  • Auteur: Mikaela Bley  
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Nederlands
  • januari 2023
  • 9789400515147
  • 432 pagina’s

Met Sterf voor mij maak ik kennis met Mikaela Bley. En ik kan zeggen dat ik aangenaam verrast ben door deze thriller. Constant bewust van het feit dat er veel informatie werd achtergehouden bleef ik vanaf het begin tot het wrange einde geboeid.

Caroline en Gustav hebben het goed voor elkaar. Gustav heeft zich opgewerkt van armeluis jochie tot een rijke zakenman. Caroline is geboren in een rijk gezin met aanzien. Samen vormen ze een welvarend gezin met hun twee dochtertjes en een derde kind op komst. One happy family, en dat delen ze graag met hun volgers op social media! Social media, de wereld die per definitie altijd geweldig lijkt te zijn!

Caroline, zwanger van hun derde kindje, verdwijnt opeens spoorloos, samen met haar twee dochtertjes. Ook het zakelijke gedeelte van Gustavs leven stort langzaam maar zeker in. Alles lijkt in duigen te vallen, wat blijft er nog over van hun zo perfect gecreëerde leventje? Wat is er met Caroline en hun dochtertjes gebeurd en onder welke vreemde omstandigheden kon dit gebeuren?  Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van de meest respectabele criminele onderzoekers van Zweden, zetten hun schouders eronder om de onderste steen boven te krijgen, maar dat valt allesbehalve mee! Niets is wat het lijkt en alles lijkt bij elkaar gelogen te worden, waardoor het onderzoek op alle fronten vast lijkt te lopen.

Deze thriller vertelt het verhaal vanuit meerdere perspectieven, de spanning wordt er lekker in gehouden, zonder veel weg te geven. De plottwists wisselen elkaar flink af.

Henrik is een interessante man met de nodige bagage, wat maar mondjesmaat wordt prijsgegeven. Caroline is een iemand die gewend is om de schone schijn op te houden en dat doet ze met verve, maar waarom en voor wie eigenlijk?

Gustav, is een gecompliceerd personage met een verknipte kijk op zijn relatie, rijkdom en aanzien. Waar is hij het meeste aan verknocht?

Sterf voor mij las ik met veel genoegen, ik werd moeiteloos meegevoerd door het verhaal. Op het eind was ik even zwaar in verwarring door het venijnige slotstuk! Tja, het bleek geen alledaagse afloop van een thriller! Ik moest er even over nadenken… en toen ineens bedacht me wat ik eigenlijk al wist, maar, in beslag genomen door het verhaal, compleet vergeten was: het is nog maar deel één in een nieuwe serie! Dat belooft nog wat, maar ik werd hier wel weer erg blij van! Fijne #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman