5 sterren·Aanrader·Boeken nieuws·Boekentips·Harper Collins·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Roman

De eerste vrouw – Muna Shehadi *****

De eerste vrouw – Muna Shehadi

“De diepere laag in dit verhaal zal de lezer raken, De eerste vrouw is een echte Mustread.”

De herdenkingsdienst van haar ex man is voor Holly een emotionele trip, ze reist af naar de plek waar zij zo gelukkig waren. Ook zijn, zijn broer Caleb en de twee vrouwen waar Lyle na Holly mee getrouwd was aanwezig ,voor de twee vrouwen is het een grote verrassing dat Holly bestond, Lyle heeft het nooit met hen over een eerder huwelijk gehad. Holly heeft het idee dat zij haar ex man nooit echt goed heeft gekend, of hebben de andere vrouwen een heel andere Lyle leren kennen, want in geen van de verhalen herkent Holly haar grote liefde die zij na “de verandering” heeft verloren.

Muna Shehadi, heeft met De eerste vrouw haar moeder een eer bewezen, hoofdpersonage Holly heeft net als de moeder van de Amerikaanse auteur niet aangeboren hersenletsel waardoor haar leven in één klap veranderde. Shehadi weet deze personage uitermate overtuigend neer te zetten, de lezer proeft de onmacht, voelt de frustratie maar ook de daadkracht, het is een sterke personage en in de verhaallijn zal zij de lezer ontroeren. Het verhaal bezit een heerlijke leesflow en zal de lezer omarmen en pas loslaten wanneer de laatste punt gelezen is. Vergeet ook het nawoord niet, want hierdoor zal het verhaal nog meer betekenis krijgen en zal de karakter Holly de lezer nog meer weten te raken.

Muna Shehadi weet met deze stand alone de lezer te raken, de schrijfstijl en de sfeer impressie passen als een warme jas. Aan verbeelding geen tekort want de luxe sfeer en de intrigerende verhaallijn zullen zeker indruk maken op de lezers. Men zal zich wanen in het luxe resort en de ontroering zal voelbaar zijn. De eerste vrouw is net als de drie dochters trilogie een echte Mustread, een auteur die het verdient om in de spotlights te staan door haar manier waarop zij gevoel en emotie weet over te brengen aan de lezer

Een meer dan dikke aanrader voor de fans van echte romantiek met een diepere onderlaag, een verhaal met inhoudt.

Lieve leesgroet Moon Kager