5 sterren·Boeken nieuws·Boekentips·De Crime Compagnie·Mustread·Pageturner·Psychologische thriller·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Zwarte leugens – Linda Jansma *****

Zwarte leugens – Linda Jansma *****

“Wanneer je denkt de plot te hebben achterhaald, gooit Jansma de puzzel weer door elkaar en sta je als lezer met lege handen, ongrijpbaar spannend”

  • Auteur: Linda Jansma
  • Uitgeverij: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461096319 
  • 03 mei 2023 
  • 300 pagina’s

Ruby van Wageningen biedt haar volgers spanning en sensatie met haar vlogs over Cold Cases. Eerder heeft zij een zaak weten op te lossen, al gaat zij hier tot het uiterste. Wanneer zij een anonieme email ontvangt, beginnen alle radartjes in haar hoofd meteen over uren te draaien, ze moet en zou achter de waarheid komen. Wat is er gebeurt met de paar maanden oude Tess, nadat zij ontvoert werd uit de speeltuin? Alle sporen lijken dood te lopen, maar Ruby is gehard en doortastend zij geeft niet op, niet uit haar zelf!

Linda Jansma is een inmiddels gevestigde naam in de thrillerscene, zij weet thrillers die garant staan voor vele spannende leesmomenten neer te zetten, alsof zij een bakker is die elke dag zijn brood bakt. Zo ook Zwarte Leugens een psychologische thriller waarmee Jansma de lezer weet te raken. Het is niet alleen een spannende verhaallijn ook komen er veel emoties los bij zowel de karakters, maar mijn inziens ook bij de lezer zelf. Door de manier waarop Jansma de Vlogs beschrijft wordt de lezer niet alleen getrakteerd op het geschreven woord, maar door de beeldende schrijfstijl gaat men het verhaal ook serieus beleven. Een originele twist waardoor het verhaal echt van deze tijd is.

Lange tijd zal de lezer geen idee hebben welke kant het op gaat, de vlotte spannende verhaallijn zorgt voor een fijne leesflow waarin men zich helemaal kan verliezen. Wanneer men enigszins denkt te weten hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen, gooit Linda Jansma de puzzel weer door elkaar en begint men weer van vooraf aan met de verdachtmakingen. Heel interessant.

Met Zwarte leugens zet Linda Jansma weer een steengoede thriller neer, een thriller die de lezer bezighoudt, garant staat voor spannende leesuren en waarbij wegleggen geen optie is. Een verhaallijn die de lezer raakt en zorgt voor verschillende emoties, het wan- en het vertrouwen wordt op de proef gesteld, maar één ding is zeker deze thriller staat als een huis, en is de titel Mustread meer dan waard.

Lieve leesgroet Moon Kager