Aanrader·Boekentips·Nieuwe serie·Recensie van Elsa·Recensies·Uitgeverij Boekerij

De prins van Toorn – Kerri Maniscalco “Griezelig, opwindend, magisch intrigerend, kippenvel.”

De prins van Toorn – Kerri Maniscalco

“Oftewel alles wat ik wil van een fijn Fantasy verhaal.”

 • Auteur(s) : Kerri Maniscalco
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789022597606
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Hardcover  
 • Aantal pagina’s : 384
 • Verschijningsdatum : 24 januari 2023
 • Serie : Deel 1, Koninkrijk der Zonden

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Mijn leeservaring

Dit boek trok mij aan als een magneet. Door de magnifiek duistere cover, doordat het verhaal zich afspeelt in Siciliaans Italië, magische heksen als hoofdonderwerp en nog zoveel meer. Alles sprak mij direct aan zodra ik de eerste publicatie teasers voorbij zag komen. Ik moest en zou dit boek lezen! Dankzij uitgeverij Boekerij is er aan die wens voldaan en mag ik nu met plezier mijn leeservaring met jullie delen.

Zoals ik al hintte vind ik de cover geweldig! Net als de complete vormgeving van het boek. Op de boeksnede is een roos rank afbeeld helemaal bij de afbeelding op de stofomslag passend. De duistere sfeer wordt op het eerste gezicht al aan geslingerd door de afgebeelde schedel waaruit een slang tevoorschijn komt met op de achtergrond gedroogde bloemknoppen. De donker blauwe, bijna paarse, achtergrond kleur laat alle illustraties en tekstdetails opvallend naar voren komen in lichtere kleuren. Zoals wel vaker is de limited hardcover editie gewoon weg prachtig.

“Een goed boek bezat zijn eigen soort magie, een waarmee ik mijn hart kon ophalen zonder de angst betrapt te worden door degenen die jacht op ons maakten.”

Inhoudelijke kreeg ik bij het lezen een ‘Charmed’ gemixt met ‘Penny Dreadfull’ (dit zijn oudere televisieseries) gevoel.. griezelig, opwindend, magisch intrigerend, kippenvel. Oftewel alles wat ik wil van een fijn Fantasy verhaal. Vanaf de proloog ben ik betrokken, wil ik meer weten over het leven en alle omstandigheden van Emilia en Vittoria, ben ik al lezende opgeslokt in hun wereld.

“Het was heerlijk om aan de werkelijkheid te ontsnappen, vooral gedurende een moeilijke periode. In verhalen was alles mogelijk.”

Tevens werd mij hiermee duidelijk dat de schrijfstijl heel prettig leest. Vlotte bewoording, soepel bijdragend aan de verbeelding en het mogelijk makend betrokken te zijn bij de karakters, wat zij meemaken en bij alle gebeurtenissen op zich.

“Licht dat door de roosters boven me kwam bereikte zo af en toe de grond, maar mijn reis verliep grotendeels in duisternis.”

Er gebeurd genoeg magisch avontuurlijks en angstaanjagend spannends om constant geboeid door te willen lezen, geïntrigeerd te blijven. Daarnaast vind ik het mooi dat je tussendoor ook nog eens trek kreeg van de lekkernijen die uitgebreid beschreven worden uit de Italiaanse keuken van Palermo. Je zou ze haast na kunnen maken, mocht je willen, met behulp van de gegeven recepturen. Ook dit komt alleen maar ten goede aan de sfeersetting van het overkoepelende verhaal.

“Ik haalde de vijzel van de plank en verzamelde geconcentreerd de olijfolie, knoflook, amandelen, basilicum, pecorino en kerstomaatjes voor de pesto alla Trapanese.”

De personages leer je gaandeweg kennen en vooral met hoofdpersonage Emilia krijg ik een lezersband. De belangrijkste karakters hebben memorabele eigenschappen waardoor ze gemakkelijk in het geheugen blijven hangen, overzichtelijk blijven qua hoeveelheid en niet voor verwarring zorgen.  

“Hij nam zijn laatste hap en zuchtte, klonk ontzettend vergenoegd.”   

Ik vind dit eerste deel al een tof eigenzinnig nieuw Fantasy verhaal vermengd met oude realistisch aanvoelende bestaande religie en mythische legendes. Dus dat belooft wat voor de volgende delen. De vertaalde Nederlandse uitgave van deel twee ‘De prins van Trots’ staat gepland voor september dit jaar en daar kijk ik nu al van harte naar uit!

Lieve leesgroet, Elsa.

2 gedachten over “De prins van Toorn – Kerri Maniscalco “Griezelig, opwindend, magisch intrigerend, kippenvel.”

 1. Ik vond deze ook echt heerlijk. Ik las het al in het Engels, maar heb de Nederlandse versie ook liggen.

  Like

  1. Heb je de vervolg delen ook al in het Engels gelezen? Ik vond het ook vooral tof omdat het weer eens een andere cultuur is in het verhaal die aanbod komt 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.