#aanrader·Aanrader·eerste deel·Mustread·Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie·Xander Uitgevers

Strijder – Bernard Minier  “Minier weet met een intelligente en onderhoudende manier van schrijven de aandacht vast te houden!”

Bernard Minier  – Strijder.

  • Auteur: Bernard Minier  
  • Uitgever: Xander uitgevers
  • Nederlands
  • april 2023
  • 9789401619240
  • 384 pagina’s

De thriller Strijder is het verhaal waar hoofdinspecteur Lucia Guerrero wordt geïntroduceerd door Bernard Minier. Ze is een autonome inspecteur die zich als geen ander vastbijt in een zaak, in elk geval net zo lang als nodig is om tot een oplossing te komen, ook als ze daarvoor hier en daar wat wetten dient te overtreden. Op dit moment loopt er een  onderzoek naar een seriemoordenaar, een moordenaar met liefde voor renaissanceschilderijen.  En hierdoor laat hij zich dan ook inspireren!

De Franse bestsellerauteur Bernard Minier start Strijder met een duistere en lugubere Proloog. Lucia moet onder ogen komen hoe gruwelijk haar partner aan zijn einde moest komen. Dood en gekruisigd achtergelaten! Dat deze moord meer dan persoonlijk is en haar tot in haar diepste ziel treft is een feit, dat ze deze moord persoonlijk wil oplossen is een gegeven!

Op de universiteit van Salamanca werkt een groep criminologie-studenten in samenwerking met professor Salomōn Borges. Ze hebben een gloednieuw softwareprogramma DIMAS ontwikkeld die ze in willen zetten bij de oplossing van coldcases.

Het eerste echte succes met DIMAS lijkt er te zijn, er is een link gevonden tussen een paar oude zaken en de zaak waar Lucia mee worstelt. Is dat genoeg om deze zaken op te lossen?

Lucia Guerrero is als personage sterk genoeg om meerdere delen in een serie te kunnen dragen en om nog verder te worden uitgediept. In Strijder zit naar mijn idee ook nog een zijspoortje wat verder onderzoek behoeft en ik hoop dat dit in deel twee van de serie ook aan de orde komt.

De auteur verraadt al bij aanvang zijn intelligente en onderhoudende manier schrijven. Ik zat vast in het verhaal en had daardoor geen besef dat ik op een zijspoor werd gezet.   Deze onheilspellende thriller laat pas aan het einde zijn ware gedaante zien! Heerlijke #Mustread. Ik kijk dan ook uit naar het volgende deel!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman